Plaćanje i dostava

Plaćanje i dostava

Internetska stranica www.mbe.hr je u vlasništvu tvrtke MBE Adriatic d.o.o. (dalje u tekstu MBE). MBE omogućuje korištenje usluga i sadržaja internetske stranice www.mbe.hr koje je regulirano ovim uvjetima plaćanja i dostave.

Kupac naručene proizvode preko naših stranica može platiti na sljedeće načine:

  • Kreditnim karticama jednokratno i na obroke
  • PayPal servisom
  • E-bankingom / općom uplatom (transakcijsko plaćanje)

Kupac također može naručiti željene proizvode preko telefona –  +385 1 6471 862 uz plaćanje na sljedeće načine:

  • E-bankingom / općom uplatom (transakcijsko plaćanje)

Narudžba se smatra zaprimljenom:

  • U slučaju plaćanja kreditnom karticom ili preko PayPal servisa – u trenutku kada www.mbe.hr dobije potvrdu predautorizacije kreditne kartice kupca ili potvrdu PayPal servisa na iznos narudžbe
  • U slučaju plaćanja e-bankingom (transakcijski / uplatnicom) – u trenutku kada www.mbe.hr elektroničkim putem zaprimi narudžbu

U trenutku kada je narudžba zaprimljena, MBE će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod uspješno naručen.

Ukoliko kupac ne dobije obavijest iz prethodnog stavka, sugerira se provjeriti:

  • Je li poruka u Junk/Spam folderu
  • Je li mailbox pun
  • Je li se artikli nalaze u košarici nakon prijave na stranicu www.mbe.hr te ako nisu u tom slučaju kupac treba ponovite proces naručivanja

Nakon što je na skladištu proizvod zapakiran, MBE će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca da je proizvod poslan prema navedenoj adresi za isporuku.

VIRMANSKOM UPLATOM

Po završetku narudžbe s odabirom virmanskog/transakcijskog plaćanja, e-mailom ćemo Vam poslati predračun. Navedeni iznos možete platiti na šalteru banke ili pošte, ili internet bankarstvom. Predračun vrijedi 3 radna dana, nakon čega se automatski narudžba poništava.

Naručene artikle prema navedenoj specifikaciji izrađujemo tek po primitku vaše uplate.

KARTIČNIM PLAĆANJEM

U slučaju plaćanja kreditnom karticom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada MBE dobije potvrdu predautorizacije kartice kupca na iznos narudžbe, nakon čega MBE izrađuje proizvod prema naručenoj specifikaciji.

Sustav kartične naplate nije integriran na stranicama www.mbe.hr, već Vas sustav automatski prebacuje na ovlaštene sigurne stranice CORVUS PAY servisa koji vrši autorizaciju kartičnog plaćanja. Nakon odabira plaćanja “Karticom” i kompletiranja narudžbe, otvorit će se polja za upis podataka o kartici. Podaci o kartici i vlasniku ne čuvaju se na našim serverima niti nam nisu vidljivi.

Vašu karticu ne teretimo odmah, nego tek prilikom slanja. Na taj način ostavljamo mogućnost zamjene artikla u slučaju nedostupnosti nekog proizvoda.

Ukoliko za vašu karticu postoji opcija kupnje na rate, odaberite broj rata, troškovi će se obračunati sukladno Vašem odabiru, a Vaša će kartica biti terećena sukcesivno svakog mjeseca, sukladno broju odabranih rata – bez kamata.

Kupnja je obavljena nakon uspješne autorizacije kartice. Ako sustav odbije autorizirati kartično plaćanje, odaberite neki od alternativnih načina plaćanja. O uzrocima odbijanja kartica nemamo podatke, a mogu biti tehničke ili poslovne prirode.

PAYPAL SERVISOM

Ako se odlučite za korištenje PayPal internetskog servisa za plaćanje, vaša narudžba bit će preusmjerena na internetsku stranicu PayPal.com. Preduvjet za ovaj način plaćanja je da imate valjan PayPal korisnički račun. Za više informacija o ovoj usluzi posjetite stranicu www.paypal.com. Prednost ovog načina plaćanja je zaštita kupaca koju PayPal nudi svojim korisnicima.

Korisnike PayPal servisa vodi se na stranice PayPal-a gdje će na uobičajen način platiti svoju narudžbu. Nakon unosa svih podataka, kliknite na polje i dobit će te potvrdu uspješne narudžbe na vašu mail adresu, ili poruku da podaci nisu dobro upisani pa provjerite podatke i ponovite zadnji korak.

PayPal servis u ovom trenutku ne prihvaća plaćanje u kunama te će iz tog razloga kupovna cijena za PayPal plaćanje biti konvertirana i naplaćena u Eurima. Upozoravamo da kod same naplate kreditne kartice u kunama, od strane PayPal servisa, može doći do značajnijih tečajnih razlika. MBE d.o.o. nije odgovorna, niti snosi mjenjačke troškove koje PayPal naplaćuje svojim korisnicima kod konverzije valuta.

RAČUN

Račun za narudžbu dostavljamo u pošiljci zajedno s kupljenim proizvodom.

DOSTAVA

PODRUČJE DOSTAVE

Robu dostavljamo na cijelo područje Republike Hrvatske, a dostavu naručenih paketa izvršava dostavna služba MBE Adriatic d.o.o. putem ovlaštenih kurira.

Trošak dostave paketa za isporuku unutar Republike Hrvatske iznosi 40,00 kn s uključenim PDV-om, dok je moguće i lokalno preuzimanje bez naknade, u navedenim poslovnicama.

VRIJEME ISPORUKE

Po zaprimanju narudžbe, rok izrade proizvoda prema specifikaciji je najčešće 3 do 5 radnih dana, nakon čega se naručeni proizvod predaje na slanje prema kupcu. Do konačne isporuke naručenog proizvoda kupcu može proći 5 do 7 radnih dana.

Nakon što proizvod predamo na slanje, na vašu email adresu poslat ćemo vam kontakt podatke gdje upitom možete dobiti sve informacije o trenutnom statusu isporuke paketa. Nažalost, nismo u mogućnosti utjecati na daljnju brzinu dostave i moguće komplikacije vezane uz samu dostavu.

Za svaku pošiljku primatelj ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga je dostavna služba oslobođena bilo kakve naknadne odgovornosti.

Ako primatelj ne postoji na navedenoj adresi ili je adresa nepoznata, dostavna služba će pokušati stupiti u kontakt s primateljem kako bi se dogovorili o točnom vremenu i eventualno drugoj adresi dostave. U slučaju nemogućnosti isporuke pošiljka se vraća u skladište www.mbe.hr.

Obavezujemo se da ćemo Vašu narudžbu pravovremeno isporučiti, ukoliko ste vaše podatke ispunili u potpunosti točno i istinito.

Na otoke koje pokriva dostavna služba, proizvod će bit isporučen prema posebnom rasporedu – o čemu ćete biti obaviješteni, a na sve ostale otoke koje ne pokriva naša dostavna služba proizvode šaljemo putem HP-a.