Što su kolačići?

Kolačići su informacije na vašim računalima koji se koriste za prepoznavanje vaših hardvera i softvera, uključujući preglednike. Prepoznaje vaše prioritete bilježenjem vaših operacija na stranicama putem usluga. Web stranicu koju posjećujete,  sadržaj i reklame koje pregledate prilagodit će se vama. 

Instalacija kolačića se bazira na dopuštenju. Dopuštenje kao takvo se može slobodno povući u bilo kojem trenutku slijedite li upute navedene u ovom dokumentu.

Koliko dugo kolačići ostaju na uređaju?

Postoje dvije različite vrste kolačića u odnosu na vrijeme koje provode na vašem uređaju i koristimo ih oba: 

  1. Trajni kolačići:
    Ova vrsta kolačića ostaje na vašem uređaju do datuma isteka ili dok ih ručno ne izbrišete. Molimo vas imajte na umu da vijek trajanja kolačića može biti nekoliko sati pa do neograničenog vremena.
  2. Privremeni kolačići
    Oni traju samo tijekom jednog pregledavanja. Kada zatvorite preglednik, oni se izbrišu. 

Kako upravljati kolačićima?

Želite ih isključiti? Možete.

Uporabu kolačića možete poništiti na našim web stranicama, tako što ih isključite u postavkama preglednika. Imajte na umu da neke stranice ne mogu normalno raditi bez kolačića.

Kolačiće možete kontrolirati i/ili brisati po želji – za više informacija posjetite aboutcookies.org

Možete obrisati sve kolačiće koji su već na vašim računalima I većinu preglednika možete namjestiti tako da spriječe pojavu kolačića. Ako to učinite, još uvijek ćete morati ručno prilagoditi neke prioritete svaki put kada posjetite stranicu I putem usluga, neke funkcije neće raditi.

Kako odobriti ili poništiti suglasnost za instalaciju Kolačića?

Pored onoga što je navedeno u ovom dokumentu, Korisnik može upravljati postavkama kolačića izravno iz vlastitog preglednika i spriječiti – na primjer – trećim stranama da instaliraju kolačiće. Kroz postavke preglednika moguće je izbrisati kolačiće instalirane u prošlosti, uključujući kolačiće koji su možda spremili početnu suglasnost za instalaciju kolačića na ovoj web stranici. Više informacija o kontroli kolačića na najčešće korištenim preglednicima korisnici mogu pogledati na sljedećim adresama: Google ChromeMozilla FirefoxApple Safari, i Microsoft Internet Explorer.

Kolačiće koje su postavile treće strane, korisnici mogu upravljati svojim prioritetima i povlačenjem svog pristanka klikom na poveznicu za odustajanje (ako je pružana), koristeći sredstva navedena u politici privatnosti treće strane ili kontaktirajući s trećom stranom. 

Bez obzira na gore navedeno, Vlasnik obavještava da korisnici mogu slijediti upute date u naknadno povezanim inicijativama od strane EDAA-e (EU), Mrežne reklamne inicijative (SAD), Saveza za digitalno oglašavanje (SAD), DAAC (Kanada), DDAI (Japan ) ili druge slične usluge. Takve inicijative omogućuju korisnicima da odaberu svoje postavke praćenja za većinu oglašavačkih alata. Vlasnik stoga preporučuje da korisnici koriste ove resurse uz informacije sadržane u ovom dokumentu.

Tehnički kolačići i kolačići koji se poslužuju u zbirne statističke svrhe
Aktivnost strogo potrebna za funkcioniranje Usluge

Ova aplikacija koristi kolačiće za spremanje pretraživanja korisnika i za obavljanje drugih aktivnosti koje su nužno potrebne za rad ove aplikacije, primjerice može biti vezano s raspodjelom prometa.

Aktivnost koja se tiče uštede postavki, optimizacije i statistike

Ova aplikacija koristi kolačiće za spremanje postavki pregledavanja i za optimiziranje korisničkog iskustva pregledavanja. Među tim kolačićima su, na primjer, oni koji se koriste za određivanje jezičnih i valutnih preferencija ili za upravljanje statistikama prvih strana koje izravno koristi Vlasnik web mjesta.

Druge vrste kolačića ili treće strane koje instaliraju kolačiće

Neke od usluga navedenih u nastavku prikupljaju statistike u anonimiziranom i agregiranom obliku i za njih nije potrebna suglasnost korisnika. Vlasnik njima može upravljati izravno, ovisno o načinu na koji je opisan – bez pomoći trećih strana.

Ako su neke usluge treće strane navedene ispod alata u nastavku, one se mogu koristiti za praćenje navika pregledavanja korisnika – pored ovdje navedenih podataka i bez znanja vlasnika. Detalje potražite u pravilima o privatnosti navedenih usluga.

Detaljne informcaije o obradi osobnih podataka
Osobni se podaci prikupljaju u sljedeće svrhe, koristeći sljedeće usluge:

Analitički
Usluge sadržane u ovom odjeljku omogućavaju Vlasniku da nadzire i analizira web promet i mogu se koristiti za praćenje ponašanja korisnika. 

WordPress Stats (Automattic Inc.)

WordPress Stats je analitička usluga koju pruža Automattic Inc.

Prikupljeni osobni podaci: kolačići i podaci o upotrebi

Mjesto obrade: Pravila o privatnosti.

Google Analitika (Google Inc.)
Google Analitika je web analitička usluga koju pruža Google Inc. (“Google”). Google koristi prikupljene podatke za praćenje i ispitivanje uporabe MBE Adriatic, za pripremu izvješća o svojim aktivnostima i dijeljenje s drugim Googleovim uslugama. 

Google može koristiti podatke prikupljene da kontekstualiziraju i personaliziraju oglase vlastite reklamne mreže. 

Prikupljeni osobni podaci: kolačići i podaci o upotrebi

Mjesto obrade: Pravila o privatnosti–isključuju se.

Upravljanje oznakama
Ova vrsta usluge pomaže Vlasniku da upravlja s oznakama ili skriptama potrebnim za MBE Adriatic. To rezultira tako da Podaci korisnika prolaze kroz ove usluge što može rezultirati zadržavanjem tih podataka.

Google Tag Manager (Google LLC)

Google Tag Manager je upravljač oznakama pružanih od strane Google LLC.

Prikupljeni osobni podaci: kolačići i podaci o upotrebi

Mjesto obrade: Pravila o privatnosti.

Google AdWords (reklamni kolačići)
Naša web stranica koristi Google AdWords kolačić za praćenje pretvorbe za mjerenje i optimiziranje performansi i korisničkog iskustva povezanih s našim oglasima u Google pretraživanju ili na odabranim web lokacijama Google pregledničke mreže. Saznajte više o Googleovim pravilima o privatnosti ovdje.

Opt-out: Visiting Google’s Ads Settings.

Možemo koristiti Google AdWords oznaku za remarketing za oglašavanje MBE Adriatic na Internetu, posebno na Google pregledničkoj mreži. 

AdWords remarketing prikazivat će vam oglase na temelju dijelova web stranice MBE Adriatic koje ste pregledali postavljanjem kolačića na vaš web preglednik.

Ovaj kolačić Vas ne identificira niti ne omogućava pristup vašem računalu ili mobilnom ueđaju.

Kolačić se koristi za označavanje ostalih web lokacija koje “Ova osoba je posjetila određenu stranicu, pa im prikaži oglase koji se odnose na tu stranicu.”

Google AdWords remarketing omogućava nam da prilagodimo marketing kako bi bolje odgovarao vašim potrebama i prikazuje samo oglase koji su relevantni za vas.

Ako ne želite vidjeti oglase iz MBE Adriatic, možete se odjaviti u Googleovim postavkama oglasa.

Yandex Metrica
Yandex Metrica po zadanim postavkama prikuplja podatke o svim korisnicima koji posjećuju web mjesto. Prikupljanje podataka o pojedinim korisnicima može se blokirati Yandexom. Metrica je dodatak preglednika koji se isključuje, dostupan je za najpopularnije desktop preglednike.

HotJar
Hotjarovi alati za analizu pružaju pregled ponašanja posjetitelja. Dobivanje uvida u podatke utemeljenih na Hotjar-u ne uključuje otkrivanje tko je ta osoba: umjesto toga Hotjar vam pokazuje kako ljudi anonimno koriste vašu web stranicu ili aplikaciju. 

Opt-Out: Visiting HotJar’s Opt-Out page.

Sva pitanja i zahtjeve vezane s ovom politikom privatnosti trebaju biti poslane na ovu e-poštu: gdpr@mbe.hr 

Definicije I pravne reference

Osobni podaci
Svaka informacija koja izravno, neizravno ili u je vezi s drugim podacima – uključujući osobni identifikacijski broj – omogućuje identifikaciju ili identifikaciju fizičke osobe.

Podaci o upotrebi
Informacije koje se prikupljaju automatski putem ove aplikacije (ili od usluge trećih strana zaposlenih u ovoj aplikaciji), a koje mogu sadržavati: IP adresu ili nazive domene računala od korisnika koji koriste ovu aplikaciju, URL adrese (jedinstveni identifikator resursa), vrijeme zahtjeva, metoda korištenja za slanje zahtjeva poslužitelju, veličina datoteke primljene u odgovoru, brojčani kod koji pokazuje status odgovora poslužitelja (uspješan ishod, pogreška itd.), zemlja podrijetla, značajke preglednika i operativnog sustava koje koristi korisnik, različite vremenske pojedinosti po posjetu (npr. vrijeme provedeno na svakoj stranici unutar aplikacije) i detalji o putu koji slijedi unutar aplikacije s posebnim osvrtom na slijed posjećene stranice i drugi parametri o operacijskom sustavu uređaja i / ili korisničkom IT okruženju.

Korisnik
Individualni korisnik koji koristi ovu aplikaciju , ako nije drugačije navedeno, poklapa se s Subjektom podataka.

Predmet podataka
Fizička osoba na koju se odnose Osobni podaci.

Obrađivač podataka (ili nadzornik podataka)
Fizička ili pravna osoba, tijelo javne vlasti, agencija ili drugo tijelo koje obrađuje osobne podatke u ime kontrolora, kao što je opisano u ovoj politici privatnosti.

Kontrolor podataka (ili Vlasnik)
Fizička ili pravna osoba, tijelo javne vlasti, agencija ili drugo tijelo koje samo ili zajedno s drugima utvrđuje svrhe i sredstva obrade Osobnih podataka, uključujući sigurnosne mjere koje se odnose na rad i uporabu ove prijave. Ako nije drugačije navedeno, kontrolor podataka vlasnik je ove aplikacije.

Aplikacija
Način na koji se osobni podaci korisnika prikupljaju i obrađuju.

Usluge
Usluga koju pruža ova aplikacija opisana je u relativnim uvjetima (ako je dostupna) i na ovom web mjestu / aplikaciji.

Europska unija (ili EU)
Ako nije drugačije navedeno, sve reference upućene u ovom dokumentu Europskoj uniji uključuju sve sadašnje zemlje članice Europske unije i Europskog gospodarskog prostora.

kolačići
Mali dijelovi podataka pohranjeni u korisnikovom uređaju.

Legalna informacija
Ova izjava o privatnosti pripremljena je na temelju odredaba više zakona, uključujući čl. 13/14 Uredbe (EU) 2016/679 (Opća uredba o zaštiti podataka).

Ova se politika privatnosti odnosi isključivo na ovu aplikaciju, ukoliko u ovom dokumentu nije drugačije navedeno.

Kako štitimo, pohranjujemo i čuvamo vaše podatke.
Pratimo opće prihvaćene standarde za pohranjivanje i zaštitu osobnih podataka koje prikupljamo, kako tijekom prijenosa, tako i nakon što su jednom primljeni i pohranjeni, uključujući i korištenje šifriranja ako je prikladno.

Osobne podatke zadržavamo samo onoliko dugo koliko je nužno za pružanje Usluga koje ste zatražili i nakon toga u različite zakonite pravne ili poslovne svrhe. Oni mogu uključivati ​​razdoblja zadržavanja:

1. Zakonom propisane, ugovorne ili slične obveze propisane za naše poslovanje;

2. Za očuvanje, rješavanje, obranu ili izvršavanje naših zakonskih / ugovornih prava; ili

3. Potrebno za održavanje odgovarajuće i točne poslovne i financijske evidencije.

Ako imate bilo kakvih pitanja o sigurnosti ili zadržavanju vaših osobnih podataka, možete nas kontaktirati na gdpr@mbe.hr 

Promjene u našim Pravilima o privatnosti.
Posjedujemo pravo na promjenu podataka o zaštiti privatnosti u bilo kojem trenutku. Ako odlučimo izmijeniti našu Politiku privatnosti, objavit ćemo te izmjene na Pravilima o privatnosti i na bilo kojem drugom mjestu koje smatramo prikladnim, tako da budete svjesni kakve podataka prikupljamo, kako ih koristimo i pod kojim okolnostima, ako ih ima, otkrivamo. Ako napravimo značajne izmjene u ovim Pravilima o privatnosti, obavijestit ćemo vas ovdje, e-poštom ili putem obavijesti na našoj početnoj stranici.

Prijavite sukladnost

Pitanja, komentari i zahtjevi u vezi s ovim Pravilima o privatnosti dobrodošli su i treba ih poslati na gdpr@mbe.hr.