Šta nas očekuje na tržištu: Ovo su trendovi u logistici za 2023. godinu

Kvalitetna usluga je najbolja usluga!

Udruga eCommerce Hrvatska provela je istraživanje o logističkim uslugama na hrvatskom tržištu.

Marcel Majsan, Predsjednik udruge eCommerce komentirao je nedavno istraživanje udruge na temu logistike:

“Isto istraživanje smo proveli i prije 3 godine, te se poredak najvećih nije promijenio, s time da smo primijetili povećanje popularnosti kod MBE koji se sada nalazi na visokom 4. mjestu.”

Mailboxes etc. je u manje od 5 godina postojanja na hrvatskom tržištu postao jedna od najčešćih opcija koju e-trgovci biraju za rješenje ukupnih logističkih izazova.

Napominjemo kako MBE kao opcija dostave uopće nije bila ponuđena u mogućim odgovorima, već su korisnici morali upisati MBE ili Mail Boxes pod “ostalo”, te smo svejedno rangirani na visoko, 4 mjesto.

paketna dostava

Dok pišemo ovu blog objavu, vjerujemo kako će sljedeće godine i MBE biti ponuđen kao jedna od opcija u ovom relevantnom istraživanju.

Zahvaljujući širini i kvaliteti usluge, sve više domaćih trgovaca koristiti brojne MBE usluge. Istraživanje pokazuje kako krajnji kupci najviše zahtjeve imaju kod brzine dostave i cijene, a ostala dva kriterija su kvaliteta usluge i dostupne opcije pakiranja i slanja.

Kod odabira dostavne službe, trgovci će najprije odabrati one koji će primateljima paketa omogućiti upravljanje i prilagodbu dostave putem online i mobilnim aplikacijama, te slanje obavijesti u koliko sati točno paket stiže na adresu.

Što se tiče pakiranja proizvoda, kupci danas imaju veće zahtjeve. Prilagođeno pakiranje može pomoći da dobar proizvod postane izvrstan i dati brendu pravi poticaj kakav zaslužuje. Čvrsta pakiranja prilagođena proizvodu jamče sigurnu dostavu na željenu adresu kupca. MBE usluga pakiranja ima široku paletu kutija, kartona, paleta i zaštite. Cilj je smanjiti rizik od oštećenja tijekom dostave.

Nagli rast web trgovine u posljednjih nekoliko godina doveo je do nevjerojatnog rasta broja globalnih pošiljki. Što se tiče prekogranične trgovine (uvoz/izvoz), kupcima više nije važno od kuda naručuju, već traže najpovoljniju cijenu i najkvalitetniju uslugu. Prekogranična trgovina otvara višemilijunska tržišta i kupce iz cijeloga svijeta. Ukoliko ona postane isplativa, na raspolaganju vam je MBE služba koja dostavlja širom svijeta. Ukoliko želite imati skladište u drugoj zemlji, mogli biste razmisliti o angažiranju MBE fulfilment usluge. To vam omogućuje kontrolu prodaje, sigurno skladištenje i brže vrijeme isporuke proizvoda krajnjem kupcu.

Važno je imati na umu da prijevoz i dostava igraju ključnu ulogu u stvaranju pozitivnog i nezaboravnog iskustva kupca. Kada se to obavi kvalitetno, vraćat će se postojeći i novi kupci. Upravo je u transparentnost važna karika uspješne suradnje između trgovaca, dostavljača i kupaca.

MBE je puno više od kurira, provjerite što sve MBE može učiniti za vašu prodaju, pakiranje i dostavu i mikrologistiku!