Prednosti slanja kovčega i kako svoju prtljagu sigurno dostaviti na odredište.

Planiranje putovanja zahtijeva pažljivu procjenu troškova i organiziranje prtljage koju treba provjeriti kako ne bi došlo do prevelikih troškova.

Povremeno, troškovi povezani s prijevozom mogu premašiti cijenu same karte i prisiliti putnike da istraže alternativna rješenja koja mogu ugroziti udobnost, kao što je putovanje samo s ručnom prtljagom. Međutim, ovaj izbor ne može uvijek biti najpogodniji ili siguran: prema godišnjem izvješću Sita, globalnog pružatelja tehnologija za sektor zračnog prometa, stopa pogrešnog rukovanja s prtljagom, tj. izgubljene ili preusmjerene od konačnog odredišta, porasla je za 24% u 2021., što je rezultiralo s približno 4,35 izgubljenih ili oštećenih kovčega i torbi na tisuću putnika. Dok je 2023. postotak izgubljenih ili oštećenih torbi u zračnom prijevozu porastao za 75% u usporedbi s prethodnom godinom.

Ovi podaci ne odnose se samo na kratke letove već i na duge međunarodne letove, na kojima je, prema statistikama koje je objavila Sita, vjerojatnost neadekvatnog rukovanja prtljagom približno 4,7 puta veća nego na domaćim linijama. Postaje ključno, tijekom međunarodnih letova, usvojiti učinkovita rješenja koja mogu umanjiti sve neugodnosti za putnike. Opravdana alternativa je da slanje svog kovčega povjerite kompetentnim tvrtkama koje su sposobne ponuditi profesionalne usluge koje omogućuju da na svoje putovanje idete mirni.

Stopa izgubljenih ili oštećenih torbi u zračnom transportu povećala se u 2023. godini za 75%, uspoređujući s prethodnom godinom.

Na globalnoj razini, vjerojatnost pogrešnog rukovanja prtljagom je otprilike 4,7 puta veća na međunarodnim letovima u usporedbi s domaćim rutama.

Koje su prednosti i mane slanja prtljage?

Prije nego što krenete na putovanje i prepustite upravljanje svojom prtljagom trećim osobama, proučite neke temeljne činjenice:

Dodatni troškovi. Troškovi povezani s dostavom prtljage mogu varirati. Ovisno o vrsti usluge i odabranom dostavljaču, troškovi se mogu promijeniti – dodatni troškovi kao što su naknade za gorivo, troškovi kućne dostave ili usluga depozita ako odlučite poslati kovčeg izravno do hotela ili smještajnog objekta u kojemu ćete boraviti.

Težina. Težina prtljage je ključni čimbenik koji može imati značajan utjecaj na ukupne troškove slanja, koji se izračunavaju na temelju dimenzija paketa, uzimajući u obzir njegovu duljinu, širinu i visinu.

Ambalaža. Odabir sigurnog i visokokvalitetnog pakiranja može pomoći u zaštiti paketa, čime se sprječavaju svi nepredviđeni troškovi povezani s bilo kakvim oštećenjima koji često pridonose usporavanju vrijeme prijevoza ili potpunom zaustavljanju isporuke robe.

Rokovi isporuke. Ovisno o odabranoj metodi, otprema torbe može trajati do pet ili više dana. To vrijeme može varirati ovisno o odabranoj vrsti usluge i ključan čimbenik koji treba uzeti u obzir prije polaska.

Oslanjanje na specijalizirane partnere omogućuje vam da pojednostavite i ubrzate otpremu i dostavu svoje prtljage, izbjegavajući rizik od neočekivanih i dosadnih neugodnosti koje bi mogle negativno utjecati na iskustvo putovanja.

 

Zašto bi trebali slati prtljagu

Bez obzira na destinaciju, putovanje bez brige oko prtljage ima brojne prednosti:

Više udobnosti i manje stresa. Glavni razlog koji tjera ljude da šalju prtljagu kada putuju je mogućnost smanjenja stresa koji može nastati ako prtljaga putuje s njima, kao i sprječavanje dodatnih troškova u slučaju gubitka. Osobito u slučaju velikih predmeta i sportske opreme, kao što su bicikli, skije ili snowboardi, koji su često podložni ograničenjima, oslanjanje na profesionalnu i cjelovitu uslugu može pružiti značajne prednosti, što je idealno rješenje za ljubitelje sporta i zahtjevnije kupce koji žele koristiti vlastitu opremu umjesto da je iznajmljuju.

Više sigurnosti. Zahvaljujući usluzi praćenja, specijalizirane tvrtke mogu ponuditi detaljni status pošiljke, pružajući stalna ažuriranja o lokaciji prtljage. Odabir profesionalne usluge za slanje vaše prtljage smanjuje rizik od gubitka i omogućuje vam da dobijete podršku i pomoć tijekom cijelog procesa prijevoza. Štoviše, zahvaljujući korištenju specijaliziranih tehnika koje umanjuju rizik od štete i nude prilagođena rješenja osiguranja koja pružaju pokriće protiv krađe ili gubitka. Posljedično, vjerojatnost isporuke bez oštećenja prtljage znatno je veća.

Optimizacija vremena. Slanje kovčega putem profesionalne dostavne službe može značajno uštedjeti vrijeme na svakom koraku, izbjegavajući čekanje u redu tijekom prijave ili preuzimanja. Također vam omogućuje smanjenje troškova povezanih s ukrcajem u prtljažni prostor i prijevozom od zračne luke do hotela. Nadalje, korištenjem profesionalne usluge možete izbjeći probleme vezane uz carinu, zahvaljujući specijaliziranoj ambalaži izrađenoj u skladu s propisima.

Točno planiranje. Jednostavno i brzo zakazivanje može olakšati učinkoviti prijevoz: navođenjem točne odredišne adrese, broja, težine i dimenzija prtljage. Možete bez problema poslati svoje kovčege na odredište, pa čak i odabrati najprikladniji dan i vrijeme za preuzimanje prtljage tijekom dolaska ili odlaska s odredišta.

Među brojnim prednostima, moguće je odlučiti se za kućno preuzimanje na zahtjev: opcija omogućuje potpuno udobno preuzimanje prtljage izravno kod kuće ili na dogovorenom mjestu, pružajući veću fleksibilnost i praktičnost.

Oslanjanje na stručnjake u sektoru dostave korisno je i učinkovito rješenje za besprijekorno putovanje posebno za one koji vole putovati lagano, ali da ih privatna prtljaga čeka na odredištu.

MBE usluga slanja sportske opreme uključuje prijevoz torbi, kofera, ali i bicikala, opreme za windsurfing, skija, golf opreme i dr., kako kako biste uživali u svojim hobijima dok ste na odmoru i putovali udobno i bez stresa.

Uz samo nekoliko klikova moguće je otpremiti dragocjenosti i osigurati njihovu zaštitu od otpreme do dostave, kao i planirati preuzimanje robe. MBE centri spremni su pomoći u odabiru rješenja po mjeri koja odgovaraju vašim najspecifičnijim potrebama. Vjerujte našim stručnjacima da poboljšaju vaše iskustvo putovanja i osiguraju bezbrižnost, dok prevoze vaše vrijedne stvari.